Hvor travelt har du det egentlig?

Hvor travelt har du det i dag, etter jobb, skolen, hva har du tid til etter det? Lage middag hjelpe barna med lekser, rydde, kanskje få inn en treningsøkt, å så skal du slappe av før du legger deg.

Hvor travelt har du det i morgen? Barn som må hentes, kanskje et møte du må på, så kommer kvelden å du skal slappe av før du skal legge deg for kvelden. 

Hvor travelt har du det denne uken? Føler du at tiden ikke strekker til? Føler du at du har aaalt for mye og holde styr på? 

Men oppi denne travle hverdagen har du husket og sjekke at alt går bra med de gamle? Har du tatt deg 15 minutter bare for og ringe dine nærmeste gamle for og høre hvordan det går med dem? Eller har du det for travelt til og ta deg tid og omsorg til å snakke litt med den som oppdro deg, å alltid var der for deg. 

Som kanskje sitter i et hjørne på et gamlehjem og stirrer ut av vinduet dag inn og dag ut. Ser på de ansatte som går av og på skift seg imellom, de ser fire vegger hver dag, den samme maten, den samme stolen, den samme lukten og de samme fargene. 

De sitter der dag inn og ut, de venter på at du tar deg tid, bare litt tid av din ellers travle hverdag, litt tid for og høre om din uke, høre om hvordan barnebarna har det, hvordan det går på skolen, jobben osv. Å kanskje hvis dem er heldig, tar du deg tid til og lytte til din eldre som nesten aldri ser deg lenger, de var der for deg siden du ble født. De forlot deg aldri, å snakket ikke bare med deg 1 gang hver andre måned. Nå er det kanskje på tide at du gjør den gamle en tjeneste, ta deg tid, sett av 15 minutter så du kan ringe, dra på besøk 1 times tid minst 1 gang i uken, å det vil bety en hel verden for din nærmeste. 

Ta vare på dem som alltid var der for deg, plutselig en dag skulle du ønske de satt der og ventet på deg, ventet på at du skulle ta deg tid til og ringe dem i noen minutter. Bare det lyser opp hverdagen til din eldre!  ( BILDE TATT HERFRA)

Så la meg spørre deg en gang til, hvor travel er du? 

Xoxo <3

12 kommentarer

Maria Jansen

04.04.2016 kl.19:13

Utrolig bra skrevet, en ganske stor tankevekker! Det er så lett å si at "jeg har ikke tid", men alle har nok tid dersom de orker å ta seg tid. Føler selv jeg er relativt flink til å besøke mine besteforeldre, men kan alltids bli flinkere, vi har dem ikke for alltid, man må bruke tiden så lenge vi har dem her. Er for sent når dem er borte!

Håper at du får en fin uke videre :)

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.21:22

Maria Jansen: Tusen takk <3 Ja det er det jeg tror, at hvis man bare lager tid, legger opp hverdagen bitte litt annerledes så får man det til. Tusen takk det må du også ha^^

maria

04.04.2016 kl.20:01

Jeg har heldigvis samvittigheten i behold der. Jobber på sykehjem og den eneste eldre som er igjen i min familie bor sammen med en annen fra slekta, men likevel et viktig poeng du drar frem.

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.21:26

maria: Åh ja å når du jobber på et slik sted ser du kanskje mye av det jeg prøver og få frem her?Håper du får en super uke! <3

Christine

04.04.2016 kl.21:36

For et fantastisk innlegg! Virkelig godt skrevet! Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. Jeg er vel å merke flink til å ta kontakt og komme på besøk, men man kan alltid bli enda flinkere <3 En viktig sak som du opplyser om!

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.22:12

Christine: Tusen hjertelig takk, det er noe jeg virkelig brenner for og håper at andre kan tenke over før det er for sent. Er så alt for mange som angrer på hva man ikke gjorde <3 Så herlig og høre at du er flink til og ta kontakt, jeg prøver så godt jeg kan selv^^

Elena

04.04.2016 kl.21:58

Viktig tema! Tenker ofte på de eldre, om de har det bra, om de får besøk, om de har barnebarn, og om de får den hjelper de trenger <3

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.22:17

Elena: Ja det er så utrolig viktig! <3

Therese Bråthen <3

05.04.2016 kl.00:25

Kjempe bra skrevet! :) Jeg er aldri for travel, jeg snakker med bestemoren min i telefon hver dag, sover hos henne innimellom og besøker henne hver lørdag <3 Så jeg er aldri for travel for familien min eller vennene mine, jeg sender alltid moren min, faren min og store søsteren min melding hver morgen for å ønske de en fin dag på skole/jobb og for å fortelle de at jeg er glad i de <3 Dette syns jeg er veldig viktig, for man vet aldri hva som skjer rundt neste sving! <3

RikkeTherese95

05.04.2016 kl.19:25

Therese Bråthen: Tusen takk for det, så flott, flere skulle gjort det samme som deg! <3

Bitte-Louise

05.04.2016 kl.15:47

Kjempe bra tema :) Likte et veldig godt pluss utrolig bra innlegg :D

RikkeTherese95

05.04.2016 kl.19:27

Bitte: Tusen takk for det! :-)

Skriv en ny kommentar

RikkeTherese95

RikkeTherese95

20, Gran

Jeg er ei jente på 20 år som blogger om alt fra min "normale hverdag" oppskrifter, mote, å interiør. Håper du trives her inne, legg igjen en kommentar så får du en i retur! <3

Kategorier

Arkiv

hits