Hva oppnår vi med og skremme hverandre?

Jeg leser stadigvekk om all elendigheten som foregår i dagens samfunn, hvor skummelt det er og at verden nå går mot en ny krig. Ja kanskje vi får en ny krig 3 verdenskrig. Men hva hjelper det at vi skremmer hverandre, kanskje det ikke skjer noe før 10 år, kanskje det ikke skjer i det hele tatt. Men skal det stoppe oss med å leve livet vårt nå i dag. Hva oppnår vi med og ikke følge drømmene våres fordi vi er redde for noe som kan skje om mange mange år, eller noe som kanskje ikke kommer til og skje i det hele tatt.

Jeg leste bloggen til en toppblogger, hun har MANGE unge lesere, å hun har skrevet et innlegg som omhandlet hvor redd hun var, hvor redd hun er for å få barn, fordi det skjer så mye skummelt i verden. Men det eneste denne bloggeren oppnår med det innlegget er at hun skaper frykt blant unge, ja vi må holde oss oppdatert på hva som skjer i verden i dag, vi må være bevisst på det som skjer. Men vi kan ikke skremme hverandre, gjøre unge redde, å rett og slett skape en enorm frykt. Selvfølgelig blir unge/ eldre også for den sakens skyld kjempe redde. Når en de ser opp til skriver om hvor redd hun er, hvor redd hun er for og få barn, eller dra på ferie fordi 3. verdenskrig kan komme. Jeg føler at toppbloggere sitter på en stor makt, å den er og påvirke, hvordan vil du egentlig påvirke? 

Jeg forstår så godt at alle blir skremt av terroren som har skjedd og som mest sannsynlig kommer til og skje mange ganger til. Men vi kan ikke gå rundt og være redde for når det kommer til og skje og hvor det skjer. Vi må heller holde oss sammen, hjelpe hverandre, stå opp for vårt land og hjelpe andre land som har blitt utsatt for terror.. Men vi kan ikke være innestengt og bare vente på at noe kan skje, vi må kunne dra på ferier, vi må kunne leve livet vårt som vi ellers ville gjort. Alt det fæle her i verden kan ikke ta fra oss friheten vår, den kan ikke vinne over oss. For det eneste dem vil oppnå er frykt, å vi kan ikke la dem vinne.

Hver så snill og stopp, vi kan ikke gå rundt og tenke over hvert minste steg vi tar, jeg vil ihvertfall leve et godt liv, i stedet for og mure meg inne pga noe som kanskje kan skje. jeg er lei av og være redd. For hvis en ny krig plutselig oppstår, vil du angre på at du ikke satte pris på det du hadde, når du hadde det!  <3Bloggeren jeg snakker om er en fantastisk blogger, liker henne godt, men noen ting kan man styre unna, for eksempel det å spre frykt!  

Håper ellers at dere har det fint.

Xoxo <3

6 kommentarer

Erlend Falck

04.04.2016 kl.06:17

Nå vet ikke jeg hvilken blogger du referer til, ettersom jeg ikke leser noen av de toppbloggene til vanlig, men jeg er helt enig i det du skriver.

Daglig leser man i media om ting som skjer i verden, og det blir gitt utrykk for at verden aldri har vært farligere, men realiteten er en helt annen...selvfølgelig blir det slått stort opp når noe, f.eks en terroraksjon skjer, men det er fordi når noe skjer, dukker det opp på Facebook i løpet av minutter.

Men sikkerheten i seg selv, vil jeg si er bedre i dag enn den var for 10, 15, 20 år sida, og lenger bak i tid.

Flysikkerheten har heller aldri vært bedre enn den er i dag, allikavel er folk livredde for å fly, i frykt for enten flykapring eller suicidale piloter, men bare i ett lite land som Norge, dør det årlig flere mennesker i bilulykker, enn det er folk som årlig dør i flyulykker på verdensbasis.

Hvis en terroraksjon utført av en islamistisk terrorbevegelse forekommer i Norge, kommer Oslo S og Nationaltheatret Togstasjon til å være de best egnete målene, men det betyr ikke at vi som bor i Oslo, må slutte å ta tog av den grunn.

De fleste ulykker skjer for øvrig i hjemmet, men man kan ikke på bakgrunn av det, være redd for å være hjemme heller.

Jeg er medlem av flere diskusjonssider på Facebook, hvor spesielt de høyreekstreme er veldig aktive i å spre frykt, fordi de selv er livredde for alt som beveger seg...

Men som toppblogger, med spesielt mange unge lesere, har man ett ansvar ovenfor dem som leser bloggen.

Man kommer ingen vei ved å spre frykt, hvis man lar frykten styre livet, da låser man seg selv inne...

Man har også snakket om at Norge blir "snikislamisert" i godt over ti år nå, men man har fortsatt til gode å se at det faktisk har skjedd.

Media har også interne "konkurranser" når det gjelder å legge ut nyhetsartikler fortest mulig, derfor får man omtrent på sekundet i dag vite om noe har skjedd i verden, og det gjør så verden kan virke som ett utrolig farlig sted.

Selvfølgelig er det land som Syria f.eks, som det ikke akkurat er så trygt å besøke, men verden består ikke bare av Syria.

At 32 mennesker omkom i terroraksjonen i Belgia, de var maks uheldig og det er ingen trøst for de etterlatte, men i en verden med over 7 milliarder mennesker, så er ikke tallet 32 så veldig høyt i forhold til verdens innbyggertall, så sjansen for å bli rammet av en terroraksjon, uansett hvor man er i verden (hvis man utelukker land som Syria og Irak), er minimal.

Selv om det er viktig at toppbloggere også skriver det de mener, syntes jeg det er minst like viktig at toppbloggerne også viser seg frem som ett forbilde, og viser at man kan leve ett godt liv, uten å være redd, og man bør heller ikke nekte sin egen fremtid å utvikle seg, fordi man ikke vil at barna skal oppleve verden sånn den er i dag, det mener jeg også er på grensen til egoistisk.

Jeg tror ikke verden blir noe bedre enn den er i dag, og jeg tror heller ikke verden blir noe verre enn den er i dag, så samt Donald Trump ikke vinner valget i USA riktignok.

Jeg som er født i USA, følger mye med på det som skjer i det landet for øyeblikket, og det eneste jeg faktisk frykter, det er hvis Trump (gud forby) vinner valget, og gjør alvor av truslene han har kommet med i noen måneder nå...

Men frem til det eventuelt skjer, så er det best å bare leve livet på best mulig måte, og sånn man alltid har levd.

Men poenget jeg ville frem til, det er at man ikke kan la frykten styre livet, det beste er å ta livet med ett smil, og ta vare på dem og det man har. Og bare nyt livet.

For øvrig skal det sies at store deler av den samme gjengen som dag inn og dag ut sprer fremmedfrykt på Facebook, og sprer frykt om muslimer på Facebook, årlig reiser på sydenferie til land som f.eks Tyrkia..:p

PS: Dette her ble ett litt lenger innlegg enn planlagt, hadde egentlig bare planer om å skrive "bra innlegg, helt enig med deg", men jeg blir alltid så revet med i samfunnsrelaterte innlegg, for det er noe jeg liker å diskutere.

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.08:53

Erlend Falck: Så herlig tilbakemelding, å det er helt fantastisk at du engasjerer deg sånn. Det gjør også at jeg setter enda mer pris på denne kommentaren du skrev, så takk for at du tok deg tid til og skrive, det gjør at andre også ser hva du har og si, så da når budskapet seg enda litt lenger. Så herlig, tusen takk for at du engasjerer deg! :-D

Thea

04.04.2016 kl.06:53

Godt skrevet innlegg!:-)

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.08:53

Thea: Tusen takk for det! ^^

Merethe Høili Johansen

04.04.2016 kl.07:20

Veldig bra skrevet, jeg er helt enig!! Man blir jo livredd, men samtidig kan man ikke være redd for å leve livet. Hva som helst kan skje når som helst, det er dessverre sånn livet er. Det hjelper heller ikke med skremselspropaganda som mange driver med.

RikkeTherese95

04.04.2016 kl.08:59

Merethe Høili Johansen: Tusen takk for det. Nei det er så mange å når en toppblogger skriver slikt å i tillegg som har så mange unge lesere synes jeg det blir litt fælt, for det smitter over i stor grad!

Skriv en ny kommentar

RikkeTherese95

RikkeTherese95

20, Gran

Jeg er ei jente på 20 år som blogger om alt fra min "normale hverdag" oppskrifter, mote, å interiør. Håper du trives her inne, legg igjen en kommentar så får du en i retur! <3

Kategorier

Arkiv

hits